Google

miércoles, 1 de junio de 2011

Rocapoll 2008, vi de la vila de Gratallops, DOQ Priorat

Després d'un lapse de temps torna a la vida el bloc de DEVINSSI (Gratallops, Priorat)...

Què haurem fet tot aquest temps? Coses essencials: treballar, vigilar la qualitat dels nostres vins, acollir visites y potenciar la nostra presència internacional...

Avui ens agradaria dedicar l'entrada al nostre nou vi: Rocapoll 2008, vi de la vila de Gratallops. De què es tracta? Dintre la DOQ Priorat es va tramitar fa més d'un any una iniciativa d’aprofundir la identitat dels vins produïts dins el terme de la denominació bàsicament en funció de les característiques climatològiques y orogràfiques municipals i de l'edat de la vinya. Per més informació sobre les subzones prioratines, vegeu aquests enllaços:
  1. La DOQ Priorat aprova la nova indicació “Vi de la vila” (pdf)
  2. Vi de Vila: El Priorat més innovador
El següent tast de Rocapoll 2008 va ser dut a terme per Àngel Garcia Petit, enòleg i farmacèutic a Gratallops, 25 de febrer de 2011.
Rocapoll, Celler Devinssi, Gratallops, PrioratUn vi on la varietat Samsó (Carinyena) s'hi expressa al seu màxim nivell amb una sorprenent complexitat tant aromàtica com gustativa, i on les notes minerals, especiades i sutilment torrades, s'hi complementen amb sensacions d'ametlles garapinyades i herbes aromàtiques que ens recorden la ratafia olotina.
En boca la intensa carnositat es combina amb una excel·lent acidesa que refresca el vi i el fa més àgil al seu pas. Els tanins són intensos, polits, i formen un equilibrat triangle amb l’acidesa i l'alcohol, fent-ne un vi estructurat, consistent i fàcil de beure.
El regust és llarg, aromàtic i molt ple. Un vi que millorarà durant uns cinc anys i que podem desar més de 10 anys.
Rocapoll 2008 va ser elaborat pel celler DEVINSSI amb raïm samsó (mazuela) de les nostres vinyes més velles. La producció d'aquesta primera anyada és de 300 ampolles.

La vinificació ha estat totalment artesana des de la fermentació, feta únicament amb els llevats propis del raïm fins al seu embotellat, passant per la criança en barrica nova de roure francès Allier de gra fi.

El nom de Rocapoll és en homenatge al nostre pare, Josep Roca i Poll, principal impulsor del projecte vitivinícola del celler DEVINSSI.

Foto del dia:
Vista del casc urbà de Gratallops, Priorat, amb la Serra de Montsant al fons des de la Finca Rocapoll

No hay comentarios: